Alice Lilja

10 fakta om min graviditet

♥ Jag fick reda på att jag var gravid i ca v 5-6. Min mens var sen och jag var bara helt bombsäker på att jag var gravid haha, vilket också stämde.
 
♥ Vi berättade för våra familjer i v 14 och gick ut med det offentligt i v 20. Vi ville vänta tills efter RUL.
 
♥ Jag har mått oförskämt bra hela min graviditet, inte mått illa eller något liknande. Jag hade dock foglossning i v 15-17 ca, men det gick över snabbt!
 
♥ När vi skulle göra RUL var jag såå himla nervös, svettades som en gris i väntrummet haha. Nu i efterhand har jag nästan som små minnesluckor från den kvällen bara för jag var så nervös haha! 
 
♥ Vi har varit inne på förlossningen för kontroll två gånger, en gång för minskade fosterrörelser (att hon rört sig mindre än vad hon brukar) och en gång för att jag fick en blödning. Båda gångerna har allt varit helt normalt med både mig och bebis.
 
♥ Jag har sammanlagt gått upp ca 20 kilo under graviditeten, men det är ju allt som väger i magen och så har jag fått mycket vätska i ben/armar/ansikte. Men jag längtar så mycket efter att få tillbaka min gamla kropp nu!
 
♥ Jag har verkligen trivits med att vara gravid, jag tycker mer om att se min kropp i spegeln nu än som icke gravid. Men jag saknar min ''gamla'' kropp nu pga bekvämligheter, kläder osv.
 
♥ Jag kände inga riktiga sparkar förens i v 27 ungefär, pga att jag har moderkakan i framvägg. Men i v 27 fick både jag och Linus börja känna sparkarna och det är verkligen det mysigaste som finns 
 
♥ Det är först nu, eller ja efter v 35 ca, som jag tycker att det har börjat blivit jobbigt att vara gravid. Nu är det väldigt tungt, man är osmidig, orkar inte gå, oskönt att sitta eller ligga, vardagssysslor är för jobbigt osv. Innan har allting funkat utmärkt men nu börjar det bli väldigt påfrestande för kroppen.
 
♥ Att vara gravid är verkligen så häftigt, det går inte att förklara för någon som inte varit med om det. Men det är det coolaste jag gjort och hoppas på att förlossningen också blir ett bra minne!
 
 





Sara Persson
02 February, kl. 11:16 | Blogg; http://www.nouw.com/ssarapersson

Vill du få 1000 extra klick på din blogg? Va gärna med i min veckans blogg tävling och ha chansen att synas inför mina 1000läsare ! kram

Frida
02 February, kl. 11:27 | Blogg; http://flinnman.blogg.se

Så himla mys! Skönt att du haft en bra graviditet, då blir nog förlossningen också bra :) stort lycka till, ni har något helt magiskt framför er, min lilleman är 2,5 månad nu och livet är helt klart nåt helt annat nu, helt underbart !

Anna
02 February, kl. 11:39 | Blogg; http://https://inredningsanna.wordpress.com/

Vilka underbara bilder!! :)

sandra
02 February, kl. 12:52 | Blogg; http://www.sandramusic.spotlife.se

kul att läsa :)

hanna
02 February, kl. 14:08 | Blogg; http://nouw.com/fitnessinspiration

eller hur, jag älskar inredning :D det är så otroligt fint, det är vad som gör en persons hem :d

Jeanette
02 February, kl. 14:48 | Blogg; http://nouw.com/jeanettekKoplik

Intressant att läsa :)

N
02 February, kl. 14:54 | Blogg; http://nathalies.vione.se/

Kul läsning! Förstår att det måste vara en häftig känsla! :)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback